Menu

Over Jelske

Jelske klein IFR2019Ik ben Jelske Hoogervorst en heb Echt Improviseren opgericht om musici met vertrouwen te leren improviseren. Ik ben er van overtuigd dat iedereen zich kan uitdrukken op zijn of haar instrument en gun iedereen van harte het plezier van het creëren van je eigen muziek. Ik help zowel degene mét als zónder improvisatieervaring en ik heb zowel amateur musici als professionele musici in mijn praktijk. Mijn focus ligt op melodische instrumenten (blazers, strijkers). Ik bied een gestructureerd lesprogramma waarin je leert hoe je je oefenroutine zodanig kunt inrichten zodat je verbinding legt tussen jezelf en je instrument, verbinding met de muziek om je heen en met andere musici. En met de luisteraar.

Zelf heb ik ervaring als saxofonist op het gebied van jazz, pop, funk en soul (meer info hierover vind je op www.jelskehoogervorst.nl). Bovendien heb ik als gepassioneerd improvisatietrainer al heel veel blazers met plezier en vertrouwen (verder) op weg geholpen met improviseren. Ik ben gekwalificeerd docent en musicus door mijn conservatoriumopleiding (Conservatorium van Amsterdam). Ik werk regelmatig samen met de oprichter van de Improvise for Real methode en ik ben inmiddels internationaal Improvise for Real instructeur. Het belangrijkste voor jou is dat ik beschik over tools die werken. Ik kan je hierdoor inspireren, laten transpireren en laten excelleren.

Ik kom heel graag in contact met jou. Ik hoor bijvoorbeeld graag wat je vraag of specifieke wens is op het gebied van muziek improvisatie. Of ik denk graag met je mee of online leren geschikt is voor jou. Stuur me gericht een berichtje via de contactpagina of via e-mail.

Dit is wat anderen over mij zeggen, naar aanleiding van mijn lessen, trainingen en workshops:

  • Ik ben superblij en kan niet stoppen met spelen. Ik wilde dat ik dit jaren terug had geleerd. Ik vind je enthousiasme aanstekelijk, je niet oordelende houding en toch feedback geven is erg belangrijk om drempels te nemen. Het meest belangrijke is dat ik weer zo veel plezier heb in spelen. Annemarie (saxofoon)
  • Verschil in improviseer niveau is voor Jelske geen probleem. Uitdaging in veilige en frisse setting! Paul (trompet)
  • Frisse aanpak en workshop, biedt eye- of beter ear-openers, en vertrouwen in eigen kunnen. Doen! Joost (saxofoon)
  • Van harte aanbevolen voor iedereen die graag zou willen leren improviseren maar afknapt op de brei van theorie waar je meestal eerst doorheen moet. Jelske keert het om: eerst lekker loskomen en daarna pas de techniek om je verder te bekwamen. Zo is het veel leuker om te doen. En het werkt! Willem (saxofoon)
  • Vanaf het begin wordt er geïmproviseerd. Het meest waardevol voor mij was het geleidelijk toewerken naar akkoordenschema's op een speelse manier. Ik improviseer nu ook met anderen en raad de musici in mijn orkest aan om te leren improviseren Werner (klarinet)