Menu

Play the Blues - online training

 

 "Ik ben héél tevreden over het materiaal. Heldere uitleg zonder opsmuk, toffe muziek, compleet programma" (Mariëlle)

"De cursus Play the blues vind ik erg leerzaam en uitnodigend. Ik heb veel meer houvast gekregen en speel een stuk vrijer. Vreemd genoeg niet alleen de blues." (Jos)

Klinken jouw bluessolo's allemaal hetzelfde? Lukt het jou niet om melodisch over een blues te soleren? Of om je solo meer variatie en diepgang te geven? Heb je het idee dat er gewoon veel meer mogelijkheden zijn, maar dat jij die nog niet kent? Dan is deze cursus voor jou bedoeld.

Na afloop van deze reeks videolessen en opdrachten improviseer jij met gemak op de blues. Je improviseert meer melodisch, en legt verbinding met wat er harmonisch gebeurt. Je beschikt over een rijker en veel meer diepgaand klankenpalet dan bijvoorbeeld alleen maar een bluestoonladder of een pentatonische toonladder.

Je leert door middel van een reeks videolessen, voorbeelden en opdrachten hoe de blues is opgebouwd, hoe je over het akkoordenschema kunt soleren en hoe je verbinding kunt leggen tussen jouw muzikale verbeeldingskracht en de noten die je speelt.

Voor alle blazers die hun improvisatie op de blues (maar óók zeer bruikbaar in funk en pop!) meer diepgang willen geven. Niveau: medium.

Inhoud lespakket: 5 video's, handout, oefeningen, meespeeltracks, playlist met voorbeelden, suggesties voor repertoire.

Prijs: € 47,-

Bestel nu