Menu

Echt Improviseren 3 - online training

Voor alle blazers die op een organische, intuïtieve en creatieve manier willen leren improviseren.

Deel 3 is het vervolg op deel 2 van de online cursus Echt Improviseren. Je hebt deel 2 afgerond en wilt verder? Dan kun je hier verder gaan. Wil je weten of je aan deel 3 toe bent, gebruik dan de checklist die bij les 9 van deel 2 was toegevoegd. Weet je daarna nog steeds niet of je wel ver genoeg bent? Vraag dan een (gratis) intake gesprek via Skype aan via het contactformulier

In deel 3 van de online improvisatiecursus van Echt Improviseren ontdek je wederom al improviserend de harmonische wetmatigheden van ons muzikale systeem. In deel 3 maak je kennis met gemengde harmonie; het gebruik van akkoordvormen op andere plekken in de majeur toonladder waardoor er tijdelijk één of meer noten in de ladder veranderen. Zoals in jazzstandards voortdurend gebeurt. Zoals je inmiddels gewend bent komen er allerlei stijlen voorbij om je vaardigheden in toe te passen. Maar dit keer is is de jazz prominent aanwezig met o.a. jazzstandards als Autumn Leaves, Summertime, Fly me to the Moon en Take Five.

Bestel nu

Voor wie

Voor iedereen die deel 2 heeft afgerond en graag een stapje verder wil gaan. Ook als je al ervaring hebt met improviseren begin je bij deel 1. Zo leer je de harmonische 'taal' van Improvise for Real begrijpen. 

Inhoud

Negen lesmodules met videoinstructies, hand-outs, oefeningen, meespeeltracks, en repertoire voorbeelden. Je ontvangt elke 10 dagen per mail een nieuwe lesmodule. Je leert in deze 9 lesmodules:

  • Meer over de vier akkoordsoorten die je vindt in de majeur toonladder, hoe je ze kunt op een creatieve manier kunt oefenen en leren herkennen aan hun klank.
  • Een introductie op gemengde harmonie: Door akkoordsoorten te knippen en plakken op andere plekken dan hun 'eigen' plek in de majeur toonladder krijg je er plotsklaps een heel palet aan klankkleuren en mogelijkheden bij. 
  • In welk repertoire je de nieuw geleerde harmonische omgevingen kunt terughoren. En hoe je hier zelf op kunt improviseren. In het repertoire zitten o.a. Autumn Leaves, Summertime, Fly me to the Moon en Take Five. Deze jazzstandards vind jij niet moeilijk meer en zijn heerlijk om te spelen.
  • Hoe je je op gehoor steeds beter kunt orienteren door het vaststellen van toonsoort, melodie, vorm & harmonie.
  • Hoe je op een melodische en organische manier kunt blijven improviseren met behulp van de Tonal Map. 
  • Deze cursus is prima te combineren met je andere muzikale activiteiten. Zoals je orkest, band of privéles. Deze hoef je niet op te geven.

Investering

Tijd: minimaal 3 á 5 x per week zo'n 30 a 60 minuten oefenen. Dagelijks is nóg beter. Meer oefenen geeft je meer resultaat en diepgang.

Prijs: € 67,-

Je downloadt het materiaal via de link die je per mail krijgt opgestuurd. Zo kun je in je eigen tempo en in je eigen omgeving oefenen. 

Bestel nu