Menu

Zondag 2 februari 2020 - Improvisatie Atelier (Amsterdam)

"Is je eigen stem vinden niet waar elk kunstenaarsschap om draait?" (Maria Schneider)

Wil je andere manieren van (samen) improviseren leren kennen, andere improviserende musici ontmoeten of wil je gewoon extra inspiratie opdoen om zelf verder te kunnen komen? Kom uit je oefenhok (en uit je comfortzone!) en doe mee met het Improvisatie Atelier van Echt Improviseren. Het Improvisatie Atelier is bedoeld voor cursisten en ex-cursisten van Echt Improviseren. Jij nam eerder deel aan de jaartraining, een online training, de bliksemstart of hebt jezelf op een andere wijze de Improvise for Real methode eigen gemaakt. Neem bij twijfel over deelname contact op.

'In welke toonsoort speel je dit nummer?' 'Hier is een akkoordenschema.' 'Moet je gewoon even die akkoorden in iRealPro zetten.' 'We spelen gewoon Gmineur en Cmineur.'

Zomaar enkele uitspraken die je als improvisator tegenkomt. In alle cursussen van Echt Improviseren leer je over harmonie (akkoorden) in relatie tot de overkoepelende toonsoort van een muziekstuk. Dit doen we omdat dit het dichtst in de buurt komt van hoe we muziek horen en wat we voelen wanneer we naar muziek luisteren. Maar dit is niet altijd hoe musici om ons heen over muziek communiceren. 

Tijdens het Improvisatie Atelier van 2 februari ga ik - op verzoek - uitgebreider in op de theorie van akkoorden.  Tijdens dit atelier ga ik dieper in op de akkoordsymbolen uit de muziektheorie. Hoe kunnen we toonsoorten het beste benoemen, hoe vertalen we IFR-schema's in reguliere akkoordsymbolen en hoe kun je improviseren op de 'modale' manier, waarbij je de noten die je speelt relateert aan een akkoord, in plaats van aan de overkoepelende toonsoort. In de Improvise for Real methode heet dit 'Melody revisited', 'Pure Harmony revisited' en 'Mixed Harmony revisited'.  We zullen iets minder spelen dan normaal, omdat je wat meer analyse opdrachten krijgt. 

Je mag bij je aanmelding een verzoek doen voor welke vraag of onderwerp jij graag extra aandacht wilt. De workshop is inclusief lunch.

  • Datum: zondag 2 februari 2020
  • Tijdstip: 10:30u - 14:00u (inloop vanaf 10:00u)
  • Plaats: Amsterdam
  • investering: € 47,- (inclusief lunch)
  • max 10 deelnemers
  • Heb je nog een vraag? Mail mij gerust.
  • inschrijven (en betalen) kan hier 

let op: deze bijeenkomst is bedoeld voor cursisten die al bekend zijn met de methodiek van Improvise for Real of Echt Improviseren. Deze workshop is geschikt voor studenten die bekend zijn met het combineren van akkoorden (Pure Harmony en eventueel Mixed Harmony). Je hebt dan online deel 1 & 2 afgerond, OF de Bliksemstart afgerond, OF de jaartraining 1e helft afgerond.