Menu

Workout Sessies Jazz (vervolgtraining op Gemengde Harmonie)

Maandelijks instapmoment mogelijk Wil jij graag samen met anderen leren? Wil je je begrip van harmonie en melodie verdiepen, je repertoire kennis vergroten, je vocabulaire verrijken en je technische mogelijkheden uitbreiden? Dit is een vervolgtraining op 'gemengde harmonie: melodisch improviseren op jazzakkoorden'. Je kunt ook meedoen wanneer je eerder de jaartraining hebt gevolgd of jezelf de IFR-methode hebt aangeleerd. Je volgt dit programma samen met andere gevorderde IFR-studenten wereldwijd.

Schermafbeelding 2020 12 07 om 12.55.42De Workout Sessies zijn bedoeld om lesstof te herhalen, begrip van harmonie en melodie te verdiepen, repertoire kennis te verrijken en natuurlijk om te blijven oefenen en spelen. Je oefent per maand samen met andere deelnemers één jazzstandard die op harmonisch niveau aansluit bij datgene wat je geleerd hebt in één van de eerdere trainingen van Echt Improviseren (of van Improvise for Real). Door werkelijk te begrijpen hoe een jazzstandard harmonisch en stylistisch is opgebouwd wordt een steeds groter deel van het jazz repertoire transparanter en toegankelijker voor jou. Door samen met anderen te leren blijf je gemotiveerd en geïnspireerd. Nieuw onderdeel in deze fase is dat je voor het eerst de taal van solisten bestudeert om je eigen vocabulaire te verrijken. Dit kan met licks of patterns zijn, maar ook met andere muzikale parameters zoals ritme, toon of articulatie. Hier krijg je toegepaste oefeningen voor.

Programma

Per les komt o.a. aan bod:

  • Eén jazzstandard waar we dieper op in gaan
  • op de akkoorden leren improviseren met behulp van de Tonal Map en jamtracks van hoge kwaliteit.
  • de melodie met matrix in kaart brengen (of lezen) en uit je hoofd leren spelen in zelfs oefenen in meerdere toonsoorten.
  • Het bestuderen de taal van grote solisten in bestaande uitvoeringen en hiermee jouw inner artist voeden
  • Techniek oefeningen (met een pattern of een lick in de context van het repertoire).
  • Optionele extra opdracht: Akkoord-analyse oefening, waarbij je de IFR weergave van akkoorden omzet in reguliere akkoordsymbolen.
  • Optionele extra opdracht: Compositie opdracht.

Ik lever het repertoire aan. Hierbij krijg je een IFR-transcriptie, Tonal Maps en jamtracks van hoge kwaliteit om mee te oefenen.

Voor alle melodische instrumenten, vervolgprogramma

Deze training is bedoeld voor alle melodische instrumenten, zoals blaasinstrumenten (saxofoon, trompet, klarinet, fluit, hoorn, trombone) en strijkinstrumenten. Dit is één van de vervolgtrainingen op de 'introductie in melodische improvisatie' en 'gemengde harmonie'. Je kunt meedoen aan dit programma als je de stof van deze twee trainingen beheerst (IFR jam tracks level 1 t/m 4).

Informatie en inschrijven:

Dit is een doorlopend programma waarbij je elke maand kunt instappen. Stuur me een e-mail wanneer je interesse hebt.