Menu

Jazz Standards Workout (Easy)

Wil jij graag je begrip van harmonie en melodie te verdiepen, je repertoire kennis te vergroten, je vocabulaire te verrijken en je technische mogelijkheden uitbreiden? Dit is een vervolgtraining op de jaartraining of op de 'introductie in melodische improvisatie (deel 1)' en 'ritme en gemengde harmonie (deel 2)'. 

Jazz Standards Workout easyIn deze vervolgtraining oefen je per maand één jazzstandard die op harmonisch niveau aansluit bij datgene wat je geleerd hebt in één van de eerdere trainingen van Echt Improviseren (of van Improvise for Real). Ik lever niet alleen het repertoire aan, maar ook oefeningen, benodigde audiotracks, IFR-transcripties (van vorm, harmonie en melodie) en Tonal Maps.

Nieuw onderdeel van deze lessen is dat je voor het eerst de taal van solisten bestudeert om je eigen vocabulaire te verrijken. Dit kan met licks of patterns zijn, maar ook met andere muzikale parameters zoals ritme, toon of articulatie. Hier krijg je toegepaste oefeningen voor.

Programma

Per les komt o.a. aan bod:

  • de vorm en harmonie leren begrijpen van een jazzstandard met o.a. de Tonal Map en audio
  • de melodie met matrix in kaart brengen (of lezen) en uit je hoofd leren spelen in meerdere toonsoorten.
  • Je improvisatie over akkoordprogressie met de Tonal map oefenen.
  • Je leert over akkoorduitbreidingen en -toevoegingen.
  • Het bestuderen de taal van grote solisten in bestaande uitvoeringen en hiermee jouw inner artist voeden
  • Techniek oefeningen (met een pattern of een lick in de context van het repertoire).
  • Optionele extra opdracht: Akkoord-analyse oefening, waarbij je de IFR weergave van akkoorden omzet in reguliere akkoordsymbolen.
  • Optionele extra opdracht: Compositie opdracht.

Ik lever het repertoire aan. Hiervan maak ik een IFR-transcriptie, Tonal Map en lever audiotracks om mee te oefenen.

Voor alle melodische instrumenten, vervolgprogramma

Deze training is bedoeld voor alle melodische instrumenten, zoals blaasinstrumenten (saxofoon, trompet, klarinet, fluit, hoorn, trombone) en strijkinstrumenten. Dit is één van de vervolgtrainingen op de 'introductie in melodische improvisatie' en 'ritme en gemengde harmonie'. Je kunt meedoen aan dit programma als je de stof van deze twee trainingen beheerst (jam tracks level 1 t/m 4: 'Seven Worlds', 'Pure Harmony Essentials', 'Pure Harmony Advanced' en 'Mixed Harmony').

Informatie en inschrijven:

Binnenkort kun je hier lezen wanneer dit programma van start gaat. Stuur me alvast een e-mail wanneer je interesse hebt.