Menu

Tweedejaarsprogramma - Let's Play!

In dit tweedejaars programma van Echt Improviseren leer je stap voor stap een aantal harmonische klanken kennen (waaronder zgn. tussendominanten), waardoor zich steeds meer repertoire ontsluit dat jij kunt gaan spelen. Let's play! Daarnaast verdiep je je in verschillende stijlen die je daarbij tegenkomt. Zo ontdek je de majeur & mineur blues, diverse jazzstandards, latin jazz, funk, fusion en souljazz.  Hierbij werken we weer volgens de Improvise for Real methode: met de tonal map, met een tonale benadering van harmonie, met een systeem dat toepasbaar is in alle toonsoorten en met jouw verbeelding als uitgangspunt. 

Het programma is bedoeld voor musici die graag in diverse stijlen willen leren improviserenbgreensturrentine thumb140 met hun verbeelding als uitgangspunt. Wanneer je bijvoorbeeld graag soleert in een bigband, jazzcombo, bluesband of regelmatig op jamsessies speelt, dan helpt dit programma jou om steeds meer repertoire te leren beheersen terwijl je in verbinding blijft met je persoonlijke stijl. 

Programma

De opbouw van het programma borduurt voort op jaar 1 van de jaartraining (of online training deel 1, 2 en 3). Van belang is dat je de stof van jaar 1 beheerst: improviseren met intervallen, in verschillende toonsoorten kunnen improviseren, de eerste tussendominanten herkennen, kunnen improviseren op akkoordenschema;s met de Tonal Map, vorm & harmonie op gehoor herkennen van het eerstejaars repertoire (waaronder je eerste jazzstandards).

Steeds terugkerende opdrachten per les zullen zijn: vorm en harmonie op gehoor leren begrijpen; improviseren met behulp van de Tonal Map; melodie in matrix uitschrijven of op gehoor leren spelen; verbinding maken met je verbeelding door bijv. 'volg je stem' opdracht. Er zijn extra (keuze-) opdrachten zoals akkoordanalyse-opdrachten, of een eigen melodie componeren. En er zijn een aantal stijllessen waar je je verdiept in stijlen als Latin Jazz, Souljazz, de Blues, funk en fusion. De Blues Mastery Course van Improvise for Real is onderdeel van dit tweedejaars programma.

Je kunt het tweedejaars programma op de volgende manieren volgen.

BASIC-pakket:

 • Groepstraining middels 9 groepslessen. Een groep bestaat uit 4 tot 6 deelnemers, je hebt ongeveer eens per maand les. (en natuurlijk wekelijks contact via de online leeromgeving). Er is plek voor een groep op maandag (20u) in Bussum en vrijdag (10u) in Amsterdam. De groep is gezamenlijk verantwoordelijk voor de voortgang van de groep. Na 3 maanden volgt een evaluatie om te kijken of iedereen mee kan blijven doen. Lukt dat niet, dan worden de resterende 6 groepslessen omgezet in 5 privélessen. Een privéles duurt altijd 45 minuten. Een groepsles duurt 2 uur. 
 • Je volgt het oefenprogramma via een afgeschermde online leeromgeving. Hier vind je al je benodigde lesmateriaal (video uitleg, meespeeltracks, pdf). Je logt in en kunt direct oefenen, wáár je ook bent! De online leeromgeving is gebruiksvriendelijk en werkt op telefoon, tablet en laptop. Je gegevens zijn beschermd (volgens de AVG- privacywet) en alleen toegankelijk voor de docent en je mede-cursisten die dezelfde training doen. Na afloop van de cursus blijft de leeromgeving voor jouw beschikbaar als archief.
 • Je ontmoet in de online leeromgeving ook andere cursisten die dezelfde training volgen. Je motiveert en inspireert elkaar en je hebt een stok achter de deur om te oefenen.
 • Je krijgt persoonlijke feedback op jouw voortgang in deze afgeschermde online leeromgeving. Je kunt al je vragen stellen. En als je wilt opnames maken van de improvisatie-oefeningen die je doet. Je ontvangt persoonlijke feedback op je opnames.

MEDIUM-pakket (meest gekozen)

 • Alles van het BASIC-pakket
 • persoonlijke coaching in 6 privélessen van 45 minuten op afspraak. Je hebt zo ongeveer één a twee keer per maand les (en natuurlijk wekelijks contact via de online leeromgeving). Er is plek voor een groep op maandag (20u) in Bussum en vrijdag (10u) in Amsterdam. Dit pakket is het meest gekozen en geeft een optimaal resultaat van het programma.

VIP-pakket:

 • Alles van het MEDIUM pakket plus:
 • extra persoonlijke coaching in (totaal) 16 privélessen van 45 minuten.
 • Je kunt in het VIP-pakket kiezen als je extra persoonlijke begeleiding prettig en nuttig vindt, een stok achter de deur nodig hebt of opziet tegen het maken van opnames van jezelf.

Tijdstip en locatie:

 • Start in september 2019
 • Groepslessen in Amsterdam (vrijdag 10u) of Bussum (maandag 20u).
 • Privéles op afspraak in Amsterdam (vrijdag overdag) of Bussum (maandagavond, donderdagavond). Of via Skype.

 • Inschrijven: je kunt aangeven dat je mee wilt doen door mij een bericht te sturen. We maken dan een afspraak voor een intake sessie.

Investering:

 • Zorg dat je voldoende tijd hebt om regelmatig te oefenen. Liefst 3 x per week 45 minuten of langer.
 • Je verbindt je met de keuze van een lespakket aan een abonnement van 10 maanden. Na 10 maanden stopt dit abonnement. Je kunt ook profiteren van een flinke korting door het totaalbedrag in 1 keer te betalen.
PAKKET LESVORM 10 x maand-termijn korting bij betaling in één keer
VIP Uitgebreide persoonlijke begeleiding in 16 privélessen (van 45 min), groepstraining in 9 groepslessen (van 2 uur), online leeromgeving en community met lesmateriaal, wekelijks feedback op vragen en opnames. Wanneer er geen groep is worden de 9 groepslessen omgezet in 8 privélessen (en heb je in totaal dus 24 privélessen) € 172,-

€150  

€1720  €1570 

MEDIUM

(meest gekozen)

persoonlijke begeleiding in 6 privélessen (van 45 min), groepstraining in 9 groepslessen (van 2 uur), online leeromgeving en community met lesmateriaal, wekelijks feedback op vragen en opnames. Wanneer er geen groep is worden de 9 groepslessen omgezet in 8 privélessen (en heb je in totaal dus 14 privélessen).

€ 117,-

€ 90 

€ 1170  €1080

BASIC 

groepstraining in 9 groepslessen, online leeromgeving en community met lesmateriaal, wekelijks feedback op vragen en opnames. Zelfstandige werkhouding gewenst. Na 3 maanden evaluatie over voortgang.

€ 77,-

€ 50

€ 770  €720

       

 * Genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Ben je jonger dan 21 jaar, dan betaal je géén 21% BTW

Aanmelden

Neem contact op om te bespreken welk pakket bij jou past en of je voldoende voorkennis hebt voor dit programma: Jelske Hoogervorst (06 – 1921 0976) of stuur een mail).