Menu

Improvisatie workshop voor jouw orkest

Op aanvraag kan ik een improvisatie workshop komen geven bij jouw groep of orkest. Een workshop - of meerdere workshopdagen - waardoor jouw orkestleden fluitend en vol inspiratie naar huis gaan, de volgende repetitie al improviserend kunnen inspelen en leuke manieren ontdekken om met elkaar een mini improvisatie te maken. Dat kun je namelijk allemaal leren tijdens een introductie workshop Leren Improviseren. Ik kom naar jouw orkest toe op een door jullie gekozen tijdstip. [Lees meer...]

 

Veel musici hebben de wens om zelf - of met elkaar - iets te verzinnen in muziek. Maar vaak weten ze niet hoe ze hiermee moeten beginnen, of vinden het best spannend om zomaar iets te spelen. Met interactieve samenspeel oefeningen en duidelijke aanwijzingen kan ik je laten ervaren hoe je bijvoorbeeld met elkaar kunt communiceren op je muziek instrument. Hoe je als het ware een muzikaal gesprek kunt voeren. Ik kan je ook laten ervaren hoe je, door enkele afspraken te maken, met een klein groepje ter plekke een mini-improvisatie concertje kunt geven.

Het kan enorm bevrijdend zijn om te ontdekken dat je in staat bent om zelf muziek te verzinnen. En hoe je elkaar hierbij kunt stimuleren. Ik help je graag op weg. Een onverwacht gevolg kan trouwens zijn dat je nóg beter gaat luisteren naar je mede muzikanten. En dat je minder bang bent om fouten te maken. Maar het is vooral ontzettend leuk en leerzaam om iets nieuws te ontdekken samen met jouw orkestleden. 

Wil jij weten of ik bij jouw orkest langs kan komen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op. We maken een bel- of Skypeafspraak waarbij we de wensen bespreken. Ik maak vervolgens een prijsopgave op maat voor je.