Menu

Derdejaars programma - De Workout sessies

Deze Workout Sessies zijn bedoeld om je begrip van harmonie en melodie te verdiepen, repertoire kennis te vergroten, je vocabulaire te verrijken en je technische mogelijkheden uit te breiden. Je oefent per maand één repertoire-stuk dat aansluit bij datgene wat je geleerd hebt in het 1e en 2e jaar van de jaartraining. Ik lever niet alleen het repertoire aan, maar ook oefeningen, benodigde audiotracks, IFR-transcripties (van vorm, harmonie en melodie) en Tonal Maps. Nieuw onderdeel van deze lessen is dat je voor het eerst de taal van solisten bestudeert om je eigen vocabulaire te verrijken. Dit kan met licks of patterns zijn, maar ook met andere muzikale parameters zoals ritme, toon of articulatie. Hier krijg je toegepaste oefeningen voor.

Programma

Per Workout Sessie komt o.a. aan bod:

 • de vorm en harmonie leren begrijpen met o.a. de Tonal Map en audio
 • de melodie met matrix in kaart brengen (of lezen) en uit je hoofd leren spelen in meerdere toonsoorten.
 • Je improvisatie over akkoordprogressie met de Tonal map oefenen. Dit keer ook met akkoorduitbreidingen en -toevoegingen.
 • Het bestuderen de taal van grote solisten in bestaande uitvoeringen en hiermee jou inner artist voeden
 • Techniek oefeningen (met een pattern of een lick in de context van het repertoire).
 • Optionele extra opdracht: Akkoord-analyse oefening, waarbij je de IFR weergave van akkoorden omzet in reguliere akkoordsymbolen.
 • Optionele extra opdracht: Compositie opdracht.

Ik lever het repertoire aan. Maar wanneer je dit programma volgt met privélessen, dan is er ruimte voor verzoeknummers. Hiervan maak ik een IFR-transcriptie, Tonal Map en lever audiotracks om mee te oefenen.

Je kunt het derdejaars programma momenteel op de volgende manieren volgen.

Online:

 • Je volgt het oefenprogramma via een afgeschermde online leeromgeving. Hier vind je al je benodigde lesmateriaal (video uitleg, meespeeltracks, pdf). Je logt in en kunt direct oefenen, wáár je ook bent! De online leeromgeving is gebruiksvriendelijk en werkt op telefoon, tablet en laptop. Je gegevens zijn beschermd (volgens de AVG- privacywet) en alleen toegankelijk voor de docent en je mede-cursisten die dezelfde training doen. Na afloop van de cursus blijft het archief de leeromgeving voor jou toegankelijk.
 • Je krijgt persoonlijke feedback op jouw voortgang in deze afgeschermde online leeromgeving. Je kunt al je vragen stellen. En als je wilt opnames maken van de improvisatie-oefeningen die je doet. Je ontvangt persoonlijke feedback op je opnames.

Privé en Online: 

 • Alles van het online-pakket;
 • Persoonlijke coaching in 10 privélessen van 45 minuten. Eén keer per maand volg je een privéles in Bussum (op maandagavond of doncerdagavond) of in Amsterdam (op vrijdag overdag). Tijdstip en dagdeel spreken we van te voren af.
 • Dit pakket is het meest gekozen en geeft een optimaal resultaat van het programma.

Privé extra en online:

 • Alles van het online-pakket;
 • Persoonlijke coaching in 19 privélessen van 45 minuten. Tweewekelijks (behalve tijdens vakantie weken) volg je een privéles in Bussum (op maandagavond of doncerdagavond) of in Amsterdam (op vrijdag overdag). Tijdstip en dagdeel spreken we van te voren af

Investering:

 • Zorg dat je voldoende tijd hebt om regelmatig te oefenen. Liefst 3 x per week 45 minuten of langer.
 • Je verbindt je met de keuze van een lespakket aan een abonnement van 10 maanden. Na 10 maanden stopt dit abonnement. Je kunt ook profiteren van een flinke korting door het totaalbedrag in 1 keer te betalen.
PAKKET LESVORM 10 x maand-termijn  

Privé extra +

Online

Uitgebreide persoonlijke begeleiding in 19 privélessen (van 45 min), online leeromgeving met lesmateriaal, feedback op vragen en opnames. 

€ 137,-

 

Privé +

Online

Persoonlijke begeleiding in 10 privélessen (van 45 min), online leeromgeving met lesmateriaal, feedback op vragen en opnames. 

€ 97,-

 

Online 

Zelfstandig leren via de online leeromgeving met lesmateriaal, feedback op vragen en opnames. Zelfstandige werkhouding gewenst. 

€ 47,-

 
       

 * Genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Ben je jonger dan 21 jaar, dan betaal je géén 21% BTW

Aanmelden

Neem contact op om te bespreken welk pakket bij jou past en of je voldoende voorkennis hebt voor dit programma: Jelske Hoogervorst (06 – 1921 0976) of stuur een mail).