Menu

De IFR Oefensessies

Elke donderdag om 19:00u Wil jij graag samen blijven oefenen? Heb je contact met anderen nodig om gemotiveerd te blijven? Wil nieuwe inspiratie opdoen om je oefensessies gevarieerd en leuk te houden? Of heb je gewoon een deadline nodig? Probeer dan eens de online IFR Oefensessies uit. Je volgt dit programma samen met andere studenten. Alle instrumenten zijn welkom!

IFR Oefensessies kleinOefenen is belangrijk, maar vaak is het moeilijk om geïnspireerd of gemotiveerd te blijven. De IFR oefensessies helpen jou in vorm te blijven, geven je nieuwe ideeën en inspiratie en bieden je een doel of een deadline. Improvisatie- en bandcoach Dirk Beets organiseert wekelijks de online IFR oefensessies. In deze wekelijkse bijeenkomst oefent hij samen met jou en andere studenten. Van te voren krijg je toegang tot de meespeeltracks, de tonal map, de technische oefeningen om te variëren in de toonsoort en eventueel het repertoire stuk. Vervolgens kom je via Zoom bij elkaar en oefen je de variaties op de toonladders, het repertoire en de tonal map. Uiteindelijk soleert iedereen apart over de opgegeven stukken. Een ideale setting om lesstof te herhalen en toe te passen, begrip van harmonie en melodie te verdiepen, repertoire kennis te verrijken en natuurlijk om te blijven oefenen 

 

Programma

  • voorafgaand aan elke sessie krijg je enkele voorbereidende oefeningen
  • elke sessie begint met een gedegen warming up en herhalen van de stof van de vorige sessie
  • elke sessie worden enkele harmonische werelden geoefend en worden repertoirevoorbeelden gegeven (en soms gespeeld).
  • je experimenteert uitgebreid met soleren

Voor alle instrumenten, vervolgprogramma

Deze training is bedoeld voor alle instrumenten, zowel blaasinstrumenten (saxofoon, trompet, klarinet, fluit, hoorn, trombone), strijkinstrumenten en ritmesectie (piano, gitaar, bas en drums). Dit is een ideale vervolgtraining op de 'introductie in melodische improvisatie'. Je kunt meedoen aan dit programma als je de stof van IFR jam tracks level 1 en 2 beheerst (ook als je dit jezelf hebt aangeleerd).

Informatie en inschrijven:

  • startdatum: je kunt meteen meedoen
  • locatie: online via Zoom
  • tijdstip: elke donderdag om 19:00u
  • kosten: € 29,50 voor een losse les of € 100,00 per maand
  • inschrijven: stuur een e-mail (naar improvisatiecoach Dirk Beets) en vermeld je naam, je instrument en vertel iets over je ervaring met IFR. Na inschrijving ontvang je binnen enkele dagen een nota en alle benodigde informatie.

Stuur gerust een e-mail wanneer je eerst meer wilt weten, een specifieke vraag hebt, of twijfelt over je niveau.