Menu

In de training van Echt Improviseren leer je op een auditieve manier improviseren met jouw verbeelding als uitgangspunt. Je leert de muziek begrijpen die je hoort, en je leert de muziek spelen die jij je verbeeldt. Wanneer je verlangt naar het ontdekken van je persoonlijke stijl en jezelf graag wil leren uitdrukken op je instrument, dan is dit programma geschikt voor jou. De training van Echt Improviseren is gebaseerd op Improvise for Real en is bedoeld voor blazers en andere melodische instrumenten. De training is zo ingericht dat deze jou zelfredzaam maakt. Je leert tools en technieken om de muziek zélf te begrijpen en te kunnen vertalen naar jouw instrument. Je begint altijd vooraan in de training, ook als je al ervaring hebt met improviseren.

Je kunt de training momenteel volgen via:

Regelmatig worden er introductieworkshops, stijlworkshops en Family Jam's georganiseerd. Echt Improviseren geeft ook workshops op maat aan orkesten.

In de Jaartraining Echt Improviseren (jaar 1) leer je met behulp van de methode van Improvise for Real op creatieve, intuïtieve en auditieve wijze improviseren. Het programma is bedoeld voor blazers die graag (beter of op een andere manier) willen leren improviseren en de Improvise for Real methode willen leren kennen, volgens de leerlijn die door Echt Improviseren is ontwikkeld. Wanneer je verlangt naar het ontdekken van je persoonlijke stijl en jezelf graag wil leren uitdrukken op je instrument, is dit programma geschikt voor jou. Lees verder voor meer informatie over het programma. Bekijk ook de ervaringen van anderen in diverse filmpjes op de website.

Ik ben een fluitspeler en speel voornamelijk op mijn gevoel. Hoewel bladmuziek ook geen probleem is, heeft dit niet mijn voorkeur. Ik speel veel op jamsessies met diverse muzikanten, van pop tot wereldmuziek en alles daar tussenin. Bij Jelske vond ik een bevestiging in mijn benadering van muziek. Peter

Voortgang is een onregelmatige beweging: 2 stappen vooruit, 1 stap achteruit. Dinsdag lukt alles, woensdag glij je misschien terug. Dat is normaal. Ik zorg ervoor dat het oefenen inspirerend blijft voor jou en dat je vooruit blijft gaan en bied jou daarom in de privélessen:

Ik heb nog steeds die drukke eigen praktijk en die 3 jonge kinderen, maar ik heb nu voldoende tijd om me de methode eigen te maken, omdat het heerlijk vanuit huis kan. Laten we elkaar inspireren! (Willeke)

Leer jij het beste wanneer je vragen kunt stellen en de dialoog kunt aangaan? Is het behulpzaam voor jou om feedback te krijgen over je voortgang en jouw persoonlijke capaciteiten? Volg dan de training van Echt Improviseren via het online klaslokaal. HIerbij heb je contact met andere cursisten en krijg je feedback van Echt Improviseren op jouw voortgang. Er zijn een aantal instapmomenten per jaar. Bekijk de video om te zien hoe het online klaslokaal eruit ziet.

De training van Echt Improviseren is online beschikbaar. Met dit cursusmateriaal kun je je zelfstandig in je eigen tempo en in je eigen huis verder ontwikkelen. Je kunt deze trainingen naar wens aanvullen met privéles of Skypeles. Met vragen kun je terecht in een besloten facebook groep. Momenteel zijn online beschikbaar (klik op de link voor meer informatie):

Het boek Improvise for Real is geschreven door David Reed en beschrijft (in het Engels!) zeer uitgebreid zijn volledige methode Improvise for Real. Hierop zijn de trainingen van Echt Improviseren gebaseerd. Het is leuk, inspirerend, onderbouwd en informatief. Misschien wil jij het boek eerst lezen om te bepalen of deze methode jou aanspreekt. Of wil je meer verdieping bij het volgen van je online training. Je kunt ook proberen eerst zelf met de methode aan de slag te gaan. Je kunt het boek op de volgende manieren aanschaffen:

Op aanvraag kan ik een improvisatie workshop komen geven bij jouw groep of orkest. Een workshop - of meerdere workshopdagen - waardoor jouw orkestleden fluitend en vol inspiratie naar huis gaan, de volgende repetitie al improviserend kunnen inspelen en leuke manieren ontdekken om met elkaar een mini improvisatie te maken. Dat kun je namelijk allemaal leren tijdens een introductie workshop Leren Improviseren. Ik kom naar jouw orkest toe op een door jullie gekozen tijdstip. [Lees meer...]